Dublett-serien ferdigstilt

VkQ5KRkjeDen siste utgivelsen i Hordaland kunstsenters Dublett-serie er viet den danske kunstneren Elsebeth Jørgensen, og hennes verk Ways of Losing Oneself in an Image, som ble laget for kunstsenteret og Billedsamlingen ved Universitetsbiblioteket i Bergen i 2011.

Dublett – Elsebeth Jørgensen inneholder en antologi med nye tekster skrevet av Victoria Durnak, Solveig Greve, Mihnea Mircan, Eivind Røssaak og Joacim Sprung, samt Jørgensens egen kunstnerbok Ways of Losing Oneself in an Image, en omarbeidet versjon av prosjektet som ble utstilt i Bergen. Som redaktør har jeg skrevet bokens innledning, «Med arkivet som terreng».

Dublett – Elsebeth Jørgensen ble lansert på Den Frie Udstillingsbygning i København i februar 2016, med en opplesning av Elsebeth Jørgensens «There may be pictures missing», og på Hordaland kunstsenter i april 2016, da med opplesning også av Victoria Durnak.

Med dette ferdigstilles Dublett-serien, som også inneholder publikasjoner om/av Annette Kierulf og Caroline Kierulf, Toril Johannessen og Pedro Gòmez-Egaña. Serien som helhet er anmeldt på kunstkritikk.no av redaktør Jonas Ekeberg, som blant annet skriver «Kanskje kan man si at Dublett utgjør en gruppeutstilling strukket over fire år. Det er i så fall en av de beste norske gruppeutstillingene på 10-tallet».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s