Kunst og kultur – temanummer om Arte povera

Den senere tiden har jeg jobbet med litt større, mer langvarige prosjekter enn tidligere. I høst var min viktigste oppgave å skrive en artikkel om Arte povera-kunstneren Giuseppe Penone, med midler fra stiftelsen FORART.

Nå i vinter redigerer jeg et temanummer av tidsskriftet Kunst og kultur, der nettopp Arte povera og respesjonen av denne kunstbevegelsen eller -gruppen i Norge står i fokus. I tillegg til overnevnte artikkel har jeg selv skrevet en innledningsartikkel om Arte povera-visningene på Kunstnernes Hus i 1986 – med god hjelp fra Steinar Gjessing, Husets intendant den gang. I tillegg har jeg invitert Karin Hellandsjø til å skrive om Arte povera-satsningen ved Museet for Samtidskunst sent 80- og tidlig 90-tall; Bente Kiilerich til å skrive om Michelangelo Pistolettos Venere degli stracci, som ble vist på Kunstnernes Hus i 1986; Maaretta Jaukkuri til å skrive om Luciano Fabros verk Il Nido, som hun kuraterte inn i prosjektet Skulpturlandskap Nordland på 90-tallet; og Jørgen Lund til å skrive et bidrag om relasjonen mellom den uttømmende «fattigsliggjøring» av kunsten og interessen for det visuelle i «den billedmessige vending».

Bladet lanseres 21. mai i bokhandelen på Museet for samtidskunst, og programmet vil oppdateres på museets nettsider når det nærmer seg. Som oppvarming kan man ta et besøk i museets Arte povera-utstilling, som åpner allerede i midten av mars.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s